Meest gelezen col-rechts

Is er nog een klimaatcrisis na de pandemie?

De aandacht voor klimaatverandering is door COVID-19 helemaal weg. De vraag is of het ambitieuze klimaatbeleid de crisis overleeft. Wetenschapsjournalist Marcel Crok hoopt van niet.
Marcel Crok
(Pro)

Na corona: hoe kunnen we een volgende pandemie voorkomen?

Durven we straks het gesprek aan te gaan over de oorzaak van deze pandemie en wat we moeten doen om een volgende pandemie te voorkomen?
Dominique Bouwmans

Blijft de veestapel onbespreekbaar ondanks deze crisis?

De corona-crisis en het boerenprotest van afgelopen jaar hebben meer met elkaar te maken dan we denken. De oorzaak van beide problemen is namelijk hoe wij met dieren omgaan.
Peter Dragstra
(Semi-pro)

Hoe op de Utrechtse Heuvelrug een bizar oorlogsverhaal ontstond

Op de plek waar prinses Margriet begin dit jaar een compleet vernieuwd zorgcentrum opende, speelde zich in de Tweede Wereldooglog een verhaal af dat moeilijk te geloven is.
Danny van der Linden
(Pro)

REVOLUTIE IN DE LANGUEDOC!

In de oude wijnboekjes werd nooit heel lovend gesproken over de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Maar dat is drastisch aan het veranderen. Een ware Revolutie!
Sommelierforaday

Coronacrisis als stresstest voor bestuurders

Bestuurders doen in crisistijd iets anders dan dat ze dagelijks doen. En iets dat je zelden doet, doe je ook zelden goed. Bovendien zijn bestuurders niet opgeleid als crisismanager.
Gert-Jan Ludden
Meer artikelen ▼

col-rechts Nieuwe artikelen col-rechts

Klimaathysterie, maar waarom …

Ben geen klimaatontkenner, de temperatuur op aarde stijgt wat, is dat een probleem, is er een klimaatramp aanstaande? Wel nee! Er is veel positief nieuws! jackvans
bron: https://klimaatgek.nl/
jackvans

Nederlands onderzoek naar misofonie krijgt de Ig Nobelprijs

De Ig Nobelprijs wordt uitgereikt als prijs voor een onderzoek waarvan het nut onduidelijk is. Dit jaar gaat de prijs naar hoogleraar Damiaan Denys voor onderzoek naar misofonie.
Mariët Jonkhout
(Pro)

Over de datum? Kom in actie tegen voedselverspilling

De week van 1 t/m 7 september staat in het teken van voedselverspilling: de #verspillingsvrij week. Het streven is in 2030 in Nederland 1 miljoen ton minder voedsel weg te gooien.
Mariët Jonkhout
(Pro)

Alles over de barefoot schoenen

Wat zijn barefoot schoenen precies? Is het slechts een hype of heeft het daadwerkelijk een functie? Die vragen bespreek ik in dit artikel.
Anoek Winkel

Een kleine maar interessante dorpsexpositie over de bevrijding

De Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu heeft onlangs ‘in stilte’ het museum geopend om bezoekers welkom te heten op de interessante expositie over de bevrijding.
Danny van der Linden
(Pro)

Hoe Herman Schaepman Katholiek Nederland op de kaart zette

Herman Schaepman (1844-1903) was dichter, politicus, theoloog en priester en speelde een belangrijke rol in de katholieke emancipatie toen hij lid werd van de Tweede Kamer.
Danny van der Linden
(Pro)
Meer artikelen ▼

col-rechts Best beoordeeld

Een dag uit het leven van… ‘een ADHD’er’ (deel 2)

ADHD; alle dagen heel druk. Toch? Wat is ADHD precies? Leonie Zondag, die gediagnosticeerd is met ADHD, vertelt hier meer over in dit openhartige interview. Deel 2 van 2.
Anoek Winkel

Verstoort blauw licht een goede nachtrust?

Uit onderzoek van onder meer het RIVM blijkt blauw licht uit lichtgevende schermen van invloed op het slaappatroon van jongeren. Welke rol speelt melatonine hierbij?
Mariët Jonkhout
(Pro)

Interview met een (ex-) gokverslaafde (deel 1)

In dit interview vertelt Sophie over haar gokverslaving. Hoe heeft dit kunnen ontstaan en wat is een gokverslaving eigenlijk precies? NB: dit is deel 1 van 2.
Anoek Winkel

Corona crisis: ten einde of net begonnen?

Het aantal patiënten op de IC’s gaat de goede kant op en op 22 juni werd er voor het eerst sinds maart geen overlijden door corona gemeld. Betekent dit dat de crisis voorbij is?
Jane Schoenmakers

Een dag uit het leven van… ‘een ADHD’er’ (deel 1)

ADHD; alle dagen heel druk. Toch? Wat is ADHD precies? Leonie Zondag, die gediagnosticeerd is met ADHD, vertelt hier meer over in dit interview. Deel 1 van 2.
Anoek Winkel

Een gedragsdeskundige in een Forensisch Psychiatrisch Kliniek (deel 1)

In dit interview vertelt Marcella onder andere over haar functie als gedragsdeskundige en de invloed van de coronacrisis. Dit is het eerste deel van een tweedelig interview.
Anoek Winkel
Meer artikelen ▼