Verdienmodel

Transparantie
Voor WeMakeTheNews is transparantie erg belangrijk. Goede journalistiek heeft een prijs en dat willen we ook graag mogelijk blijven maken.
Een auteur verdient geld door donaties en behoudt het auteursrecht. Een auteur kan te allen tijde een artikel terugtrekken.

Door akkoord te gaan met de Afspraken gaat de auteur akkoord met het verdienmodel. Dit houdt in dat 80% van de donaties direct voor de auteur is, 20% gaan naar de BTW en transactiekosten (kosten gebruik van iDeal), webdesign, webbeheer, sitebeheer, afschrijving investeringen en kosten van monitoring.
Voorlopig zal er geen winst gemaakt worden en, naar we hopen, ook geen verlies. Indien het platform erg goed gaat lopen zal bekeken worden of het % voor de auteur nog omhoog kan.

Invloed
Indien een auteur vindt dat een artikel te weinig aandacht krijgt, kan via sociale media het artikel gedeeld worden met vrienden, bekenden en fans. Dit kan eenvoudig door een link te plaatsen. Aangezien er geen abonnement nodig is, is deelname aan het platform erg laagdrempelig. Een artikel lezen is gratis en het donatiesaldo kan vanaf 2 euro worden opgeladen.

Startup Donatie garantie
Auteurs die voorafgaande aan de livegang op 25 maart een artikel plaatsen krijgen een gegarandeerde donatie van EUR 50,- van WeMakeTheNews. Dit geldt voor de eerste 10 artikelen, waarbij 1 auteur maar 1 artikel mag plaatsten.
Tot één maand na de live gang krijgen auteurs die een artikel plaatsen een gegarandeerde donatie van EUR 25,- van WeMakeTheNews.
Dit laatste geldt voor de eerste 25 artikelen tussen 25 maart en 25 april, waarbij 1 auteur maximaal 4 artikelen mag plaatsten .