Wereldpremière van de film Schirkoa: In Lies We Trust

Op het 34-ste versie van het IFFR (international Film Festival Rotterdam) is gisteren de wereldpremière geweest van de animatie film Schirkoa: In Lies We Trust.
Culture Shock
- Nieuws bericht

IFFR weer begonnen
Afgelopen donderdag 25 januari is het international Film Festival Rotterdam weer begonnen. We gaan zo’n 20 films zien en zullen u met reviews, foto’s van Q&A’s e.d. op de hoogte gaan houden van zaken van het filmfestival.

Schirkoa Graphic Novel
Schirkoa was bedacht in 2010 als onvoltooide grafische roman en een deel werd later tot leven gewekt in een korte animatiefilm. Deze film kwalificeerde voor de Oscars 2017, won ‘Best in Show’ bij SIGGRAPH Asia, en behaalde ‘Beste Animatie Korte Film’ bij de American Movie Awards en Bollywood Film Journalisten Awards, naast 122 festivalvertoningen en 35 internationale prijzen. Tijd dus om eens te denken over een volledige film en deze film kwam er dan ook na 10 jaar hard werken.

Schirkoa Wereldpremière
Een Indiase animatie op het IFFR 2024. Dat was nieuw, we kennen de India filmindustrie natuurlijk allemaal van de Bollywood films maar niet van animatie.
Met Schirkoa brengt Ishan Shukla, een fanatische animatie naar het festival. Het ziet er allemaal prima uit en dit komt door het gebruik van de Unreal game engine en ‘motion-capture’ techniek.
En wat een verhaal, of moeten we zeggen verhaallijnen? Het gaat over een dystopische wereld met repressie maar ook over liefde en levensfilosofie. Er komen ook veel goden in voor. We willen niet teveel van het verhaal verklappen maar de twee uur waren zo voorbij.Papieren zakken
Het hele team van de film had vooraf de film een papieren zak over het hoofd. Net als de ‘bag-heads’ uit de film.
Bij de Q&A na de film werd bekend gemaakt dat het idee leeft om er een videogame van te maken. We spreken voor onszelf maar kunnen er bijna niet op wachten 🙂

Dank voor het lezen van dit artikel. We gaan de komende dagen nog meer materiaal plaatsen over het IFFR op deze site.

Bronnen:
https:// schirkoa.com/creator/
https:// iffr.com/
https:// schirkoamovie.com/

twitterFacebooklinkedinmailtwitterFacebooklinkedinmail

Auteur: Culture Shock
Aangemaakt:

Neutraliteit

Neutraal
Politiek
Neutraal
Racisme
Neutraal
Sexisme
Onpartijdig
Partijdig