Na 30+ jaar lidmaatschap van het WWF stop ik daar per direct mee!

Het WWF is de laatste jaren veranderd van een degelijke natuurbeschermingsorganisatie in een activistische club met een eenzijdige klimaat agenda. De maat is vol: ik zeg op
Natuurgek (Pro)
- Blog

Opzegbrief WWF:

Geacht World Wildlife Fund,

Hierbij zeg ik per direct mijn lidmaatschap van het WWF op. Tientallen jaren was ik overtuigd lid en zag hoe jullie effectief natuurbeschermingsprojecten van de grond kregen. Langzaam kregen echter zaken als ‘klimaat’ voet aan de grond, en het WWF heeft zich kritiekloos laten meeslepen in de hype.

Het WWF volgt het IPCC-standpunt, blijkbaar vooral verwoord in de politieke ‘Summary for Policy Makers’, vol speculaties en doemscenario’s. Echter, het IPCC heeft een geschiedenis van fraude en manipulatie. Zo is de hockeystick in het AR6 rapport zodanig gemanipuleerd, dat de warme perioden verdwenen zijn, en selecteert het IPCC uit de beschikbare literatuur juist die publicaties die in het dogma passen, zoals de Stichting Clintel onlangs heeft aangetoond.

Fact-checking, juist van een onderwerp als klimaat, is cruciaal, maar daar doet het WWF blijkbaar niet aan. De wetenschappelijke publicaties over klimaat, maar ook de argumenten van kritische wetenschappers zijn dan ook van onschatbare waarde. Hieruit blijkt overduidelijk dat de jonge klimaatwetenschap er nog lang niet uit is: Science ‘Unsettled’.

Veel ernstiger dan het naïef volgen van het IPCC is de promotie van het WWF voor de zgn ‘renewables’. Op de WWF website worden windturbines aangeprezen als ‘goedkoop’ en ‘schoon’ en ‘duurzaam’. Maar helaas is de impact van ‘renewables’ op natuur en milieu enorm, en leidt nu al tot enorme milieuschade, volgens talloze publicaties die het WWF helaas stelselmatig negeert.

Tot voor kort woog WWF’s natuurbeschermingswerk op tegen het ondoordachte en slecht te verdedigen klimaatstandpunt. Nu het WWF, samen met Greenpeace, een rechtszaak tegen de EU is begonnen, om te voorkomen dat gas en kernenergie als ‘groen’ worden gelabeld, is voor mij de maat vol. De wereld op zijn kop: de impact van ‘renewables’ is in alle opzichten vele malen groter: een milieudrama. Het gebrek aan visie bij het WWF vind ik ontluisterend: kritiekloos neemt het WWF de berichten in de mainstream media voor ‘waar’ aan, en volgt de speculatieve paniekscenario’s. Hierdoor ontpopt het WWF zich steeds meer als vijand van de natuur.

De stellingname vóór ‘renewables’, tegen gas en tegen ‘kern’ is zo tegen alle logica in, en niet in het belang van natuur en milieu, dat er slechts 2 conclusies mogelijk zijn: of het WWF heeft een incompetente staf, of het WWF heeft een andere agenda, waarbij subsidies voor het natuurbelang gaan. Ik sluit een combinatie van beide scenario’s echter niet uit.

Nu ik mijn lidmaatschap bij deze beëindig, weet ik in ieder geval dat mijn geld niet meer besteed wordt aan het promoten van natuur destructieve zaken. Desondanks mis ik het ‘oude’ WWF, de organisatie met hart voor de natuur, visie en verstand, enorm.

Met vriendelijke groet,

Hans Wolkers

twitterFacebooklinkedinmailtwitterFacebooklinkedinmail

Auteur: Natuurgek
Aangemaakt:

Neutraliteit

Neutraal
Politiek
Neutraal
Racisme
Neutraal
Sexisme
Onpartijdig
Partijdig