Pandemiewet is een feit; transparantie als tegengif

Dit geïllustreerd verhaal is een weergave van een bepaald confronterende petitietekst over deze monsterwet, uitgesproken tegenover 5 senatoren. Das habt ihr gewusst!
De Groene Rekenkamer (Semi-pro)
- Analyse van het nieuws

Twee werelden

Geachte senatoren,

In januari bood mijn stichting, de Biomedische Rekenkamer, de leden van de Eerste Kamer een tegeltje aan met de tekst “Onwetendheid is vanaf nu een keuze” en in de toespraak refereerde ik aan de verantwoordelijkheid van ingenieurs en luchtwaardigheid van hun producten. En als voorbeeld aan de raket met ruimteveer De Challenger. Dat werd een ramp door groepsdenken en monocultuur. Belangrijke beslissingen vergen verantwoordelijkheid en objectieve validatie.
De vraag is nu, is deze pandemiewet érger dan een ramp, eigenlijk dus een monsterwet, of een noodzakelijke slaapwet?

U werd het er tijdens de debatten niet over eens. U vond evaluatie niet nodig, laat staan dat u aan validatie toe kwam.

Er lijkt sprake van twee werelden.
> Het verhaal van de overheid, de media, de denktank desinformatie
> De verborgen data en gecensureerde feiten, en natuurlijk speculaties

Ik doorloop die twee werelden met een beeldverhaal naar misschien wel de belangrijkste keuze van uw leven.

De overheid en media cultiveerden een idee van een superepidemie, een heuse pandemie van ongekende proporties. De vergelijking met de Spaanse griep werd al gemaakt.

De ziekte was weliswaar echt, maar niet nieuw voor het immuunsysteem. En zoönose? Dat lijkt het virologengilde wel erg graag te willen, maar enig bewijs is er niet. 

In het historisch rijtje van epidemieën tot 170 jaar terug, is het een kleintje. Ook in Zweden, het land zonder lockdowns.

© Afbeelding: @Voidsurf1 op Twitter

Houd dit beeld vast. Want het duidt op een globaal evenwicht van ziekteverwekkers en immuniteit, precies het tegenovergestelde van het doembeeld dat virologen cultiveren en dat zo goed uitkomt voor diverse politieke agenda’s.

Transparantie

© Afbeelding: uit technische briefing RIVM, bewerkt

Een angstbeeld kreeg een wetenschappelijk ogend icoon: de exponentiële groeicurve die slechts beteugeld kon worden met “maatregelen”.

Een hardnekkig idee dat geschikt is om angst mee op te roepen. Maar de eerste piek was al bedwongen met zelflimiterend gedrag.
RIVM fabriceerde doempredicties met modellen, die nog steeds niet vrij zijn gegeven. Onze Wob-verzoeken en rechtsgang worden gefrustreerd en vertraagd. Wat valt er te verbergen? Dat is inmiddels een retorische vraag.

Zo ook de campagne “Pandemie van de Ongevaccineerden”, ingezet met speciaal gefabriceerde misleidende grafiekjes en niet-openbare, niet-verifieerbare gegevens.

Dit deel 1 wordt vervolgd in deel 2 (van een serie van 3): De klandestiene operatie Denktank Desinformatie als witwasmachine voor “maatregelen”.

© Illustratie: Josh
twitterFacebooklinkedinmailtwitterFacebooklinkedinmail

Auteur: De Groene Rekenkamer
Aangemaakt:

Neutraliteit

Neutraal
Politiek
Neutraal
Racisme
Neutraal
Sexisme
Onpartijdig
Partijdig