Geen artikelen gevonden voor uw selectie

col-rechts Nieuwe artikelen col-rechts

Klimaathysterie, maar waarom …

Ben geen klimaatontkenner, de temperatuur op aarde stijgt wat, is dat een probleem, is er een klimaatramp aanstaande? Wel nee! Er is veel positief nieuws! jackvans
bron: https://klimaatgek.nl/
jackvans

Nederlands onderzoek naar misofonie krijgt de Ig Nobelprijs

De Ig Nobelprijs wordt uitgereikt als prijs voor een onderzoek waarvan het nut onduidelijk is. Dit jaar gaat de prijs naar hoogleraar Damiaan Denys voor onderzoek naar misofonie.
Mariët Jonkhout
(Pro)

Alles over de barefoot schoenen

Wat zijn barefoot schoenen precies? Is het slechts een hype of heeft het daadwerkelijk een functie? Die vragen bespreek ik in dit artikel.
Anoek Winkel

Water ons kostbaarste bezit zit vol met microplastic

Zonder water is er geen leven mogelijk. Maar realiseren wij ons als mensen wel genoeg dat we met de hoeveelheid plastic vervuiling die we produceren, onze wateren voorgoed verpesten?
Mariët Jonkhout
(Pro)

Paracetamol en de kankerverwekkende stof PCA

Paracetamol uit China zou mogelijk de kankerverwekkende stof PCA bevatten. Kunnen we de tabletten nog wel slikken? Minister Van Ark (Medische Zorg) laat een onderzoek instellen.
Mariët Jonkhout
(Pro)

Spektakel aan de hemel door komeet NEOWISE

Komeet NEOWISE staat de komende nachten hoog aan de hemel en is vanaf de aarde goed te zien. Dit zien, is echter een 'eenmalige' kans, de volgende mogelijkheid is pas over 6766 jaar!
Mariët Jonkhout
(Pro)
Meer artikelen ▼

col-rechts Best beoordeeld

25 wijntermen waar je wijzer van wordt

Hier vind je de betekenis van 25 wijntermen die je gaan helpen die goede wijnkenner te worden die je altijd al had willen zijn.
Mariët Jonkhout
(Pro)

SpaceX en NASA lanceren twee astronauten succesvol de ruimte in

Na 10 jaar heeft Amerika weer mensen in de ruimte gebracht. Op 30 mei om 21.22 schoot de Falcon9 raket, met daar bovenop de Crew Dragon capsule, geslaagd richting het Spacestation.
Wouter van Silvolde

Penicillium Roqueforti de schimmel die Roquefort zo bijzonder maakt

Roquefort is een schapenkaas waaraan de schimmel Penicillium Roqueforti is toegevoegd. Een schimmel die groeit op brood. Lees hier het bijzondere proces van het maken van deze kaas.
Mariët Jonkhout
(Pro)

Probiotica, een beter immuunsysteem door nuttige melkzuurbacteriën

TNO heeft ruim een jaar geleden het advies gegeven probiotica te gebruiken tijdens en na een breedspectrum antibioticakuur. Waarom geven zij dit advies en wat zijn probiotica?
Mariët Jonkhout
(Pro)

Hoe waardebonnen de horeca toch niet kan redden

De Horeca is een van de sectoren, die het erg zwaar heeft tijdens de Coronacrisis. Veel horecazaken houden hun hart vast of zij deze crisis kunnen overleven.
Daniel Vergouwen
(Pro)

Grapefruitsap en medicijnen, een gevaarlijke combinatie

Grapefruit is gezond, maar niet altijd. In combinatie met bepaalde medicijnen kan grapefruitsap zelfs dodelijk zijn. Lees hier hoe dat komt.
Mariët Jonkhout
(Pro)
Meer artikelen ▼