The Mandalorian seizoen 3

Wat moesten we verwachten na het geweldige einde van seizoen 2?
Culture Shock
- Recensie

Inleiding.
Met de terugkeer van Luke Skywalker in een één van de beste “lightsaber” gevechten ooit aan het einde van een fantastische seizoen 2. Hoe moest dat nu verder een seizoen zonder de lieftallige Grogu? Die ging tenslotte met Luke mee om de Jedi training te volgen.

Maar toen kwam de serie “The book of Boba Fett”, wat goed had kunnen zijn maar het wat mij betreft niet was. De voornaamste teleurstelling was dat in de originele Starwars trilogie Boba Fett een echte slechterik was. Terwijl hij in deze serie niet veel voorstelde. In de slot aflevering van deze serie werd ons verteld dat Grogu had gekozen voor het leven als een Mandalorian. Dus het 3e seizoen moest dus ook weer over Grogu gaan. Of zou het schrijversduo Jon Favreau en Dave Filonize een ander keuze maken?

Het 3e seizoen tot nu toe.
We zijn nu met 5 afleveringen over de helft van dit seizoen en het is mij niet meegevallen. Met name met aflevering 3 “The Convert” daar was ik na het kjiken van deze aflevering het verhaal even helemaal even kwijt. Deze aflevering haalde de slechtste kijkcijferscore van de serie tot nu toe. Waar ging deze serie eigenlijk nog over geen duidelijk plot en erg traag in de editing. Dit terwijl in de eerste twee seizoen de verhaallijn duidelijk was en de editing snel en scherp. Ook waren er op zichzelf staande afleveringen met eigen script vol met actie en als rode draad in de verhaallijn de zich ontwikkelende relatie tussen Din Djarin ( geweldig rol van Pedro Pascal) en Grogu.

Met de aflevering 4 en 5 van dit seizoen hebben we weer een duidelijke en betere verhaallijn te pakken. De Mandalorian, gaan weer een rol spelen in het “Starwars Universum”. Ze gaan ook hun rol als huurlingen weer invullen. Ook is de verhaallijn over het samenbrengen van alle Mandalorian groepen tot één gezamenlijk volk weer terug, met name het personage van Bo-Katan (een geweldig rol van ‎Katee Sackhoff) krijgt deze taak op haar schouders.

© https://www.pxfuel.com, Free for commercial use

Het 3e seizoen wat kunnen we nog verwachten in de ons resterende afleveringen?
Als men zich aan het gekozen format houdt van seizoen 2 zal ook dit seizoen bestaan uit 8 afleveringen, dus hebben we er dit seizoen nog drie te gaan. Wat ik zeker hoop dat we gaan krijgen. Wellicht ook het antwoord op de volgende vragen:
• Welke Mandalorians werken samen met de overgebleven delen van “The Galatic Empire”?
• Komt er toch nog een gevecht tussen Bo-Katan en Din Djarin om de “Black Lightsaber”?
• Wordt Grogu echt een Mandolorian of toch een Jedi?
• Zal Mandolore ooit weer bewoond worden?
• Gaat Grand Moff Gideon nog een rol spelen?

We zullen het zien ik hoop wel dat de goede lijn die nu is ingezet doorgaat. Dus niet te kind vriendelijk maar voldoende acties en een duidelijk logisch verhaallijn.

The Mandalorian is te streamen op Disney+

© Lucasfilm/Disney+, CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0), via Wikimedia Commons
twitterFacebooklinkedinmailtwitterFacebooklinkedinmail

Auteur: Culture Shock
Aangemaakt:

Neutraliteit

Neutraal
Politiek
Neutraal
Racisme
Neutraal
Sexisme
Onpartijdig
Partijdig