Werkwijze

Registreren
U kunt zich als auteur of lezer inschrijven.

Een auteur kan zowel lezen als artikelen schrijven. Bij het commentaar geven is te zien dat iemand auteur of lezer is en wat de statistieken zijn.

Een auteur kan een pseudoniem/ alias gebruiken zolang bij WeMakeTheNews de echte naam of bedrijfsnaam bekend is. Deze moet gekoppeld zijn aan een actief bankrekeningnummer wat bij ons bekend moet zijn. Dit is zo omdat een auteur juridisch aansprakelijk gesteld kan worden door een derde indien het artikel zich niet houdt aan de Nederlandse wet.

Een lezer kan ook een pseudoniem/ alias gebruiken zolang bij WeMakeTheNews de echte naam bekend  is.

Inloggen en uitloggen
Nadat u geregistreerd bent kunt u inloggen. Indien u uw gebruikersnaam en/of passwoord bent vergeten kunt u een nieuwe aanvragen. Uitloggen kunt u door op de menubalk links naast uw saldo, uw avatar foto te klikken.

Lees Saldo
Om een artikel te kunnen lezen kan een lezer of auteur een saldo kopen en bijvullen vanaf 1 euro. Bij elk gelezen artikel gaat er 10 cent van uw saldo af.

Restitutie
U heeft per week 3 x keer de mogelijkheid om restitutie te krijgen. Ga er dus zuinig mee om. Klik pas een artikel als u enigszins denkt dat het u 10 ct waard is 🙂

Zoeken
U kunt met het vergrootglas in het bovenmenu een zoekopdracht geven. Indien het platform meer gevuld wordt zal ook de uitgebreide zoekfunctie geactiveerd worden. Voorlopig staat deze nog uit.

Filteren van artikelen
Als u in een specifiek onderwerp geïnteresseerd bent kunt u gebruik maken van de Menu’s om een specifieke periode aan te geven (vandaag, gisteren, afgelopen week etc.), een specifieke categorie of een specifieke locatie. U kunt de filters combineren. Wij nodigen u uit om hiermee te experimenteren. Feedback wordt op prijs gesteld.

Sortering van de artikelen
u ziet altijd 3 kolommen met artikelen: Meest gelezen, Nieuwe artikelen en Best beoordeeld. De sortering van deze kolommen is per kolom standaard (ook wel de default waarde genoemd) meest recentste (Nieuwste) boven aan. u kunt echter ook kiezen voor een ordening naar meest Feitelijk, Actueel, Neutraal etc.

Beginscherm
Bent u de weg even kwijt? Dan kunt u altijd ons logo aanklikken om terug te keren naar de begininstellingen; alle zoek, filter en sorteer instellingen worden terug gezet naar de begin waarden.

Artikel lezen, commentaar en waardering
Als u een artikel heeft gelezen kunt u ervoor kiezen om gelijk de commentaren en beoordelingen te zien. Het nadeel is dat u dan zelf geen commentaar meer kan geven of het artikel waarderen. Dit is gedaan omdat anders lezers elkaar te veel beïnvloeden.
Als u kiest om eerst commentaar te geven en/of het artikel te valideren kunt u maximaal 500 karakters commentaar geven en op 8 kenmerken het artikel beoordelen. De totale waardering wordt uit deze 8 kenmerken berekend. Commentaar geven is niet verplicht en als u niets veranderd aan de schuiven met de kenmerken dan wordt de waardering van het artikel automatisch gemiddeld.
De commentaren staan gesorteerd op het beste commentaar. Zodat niet het eerste commentaar bovenaan blijft staan maar het meest gewaardeerde commentaar. U kunt het commentaar van iemand anders middels een ‘smiley’ positief of negatief beoordelen.

Artikel toevoegen
Als u als auteur bent geregistreerd en ingelogd kunt u een artikel toevoegen door op het ‘plus’ icon linksboven in het menu te klikken. Dit icon wordt groen als u er met de muiswijzer op staat. U dient wel minimaal 1 euro leessaldo te bezitten, dit is gedaan om het spammers en trollen lastiger te maken.
U krijgt een overzicht te zien met alle velden die u moet invullen. De meeste wijzen voor zich. Voordat uw artikel zichtbaar wordt kunt u de voorbeeldweergave bekijken en eerst rustig doorlezen voordat u het artikel opslaat of publiceert.
In de pre-release versie voor auteurs kunt u de artikelen alleen gelijk publiceren. Zodat alle artikelen er op staan bij de lancering op 15 april. Na de algemene livegang wordt het ook mogelijk om een artikel eerst op te slaan en pas later te publiceren.

Lezer en auteur account opties
Linksboven-in het scherm kunt u door op uw avatar foto klikken (links naast het leessaldo op de menu-balk) uw account opties bekijken.
U krijgt meerdere opties te zien:

Je activiteit: uw meest recente gelezen artikelen;
Tegoed: uw saldo en mogelijkheid om te wijzigen;
Je profiel: uw profiel en mogelijkheid om te wijzigen;
Uitloggen.