Werkwijze

Registreren
U kunt zich als auteur of lezer inschrijven.
Een auteur kan zowel artikelen lezen als artikelen schrijven.
Een auteur kan een pseudoniem/ alias gebruiken zolang bij WeMakeTheNews de echte naam of bedrijfsnaam bekend is. Deze moet gekoppeld zijn aan een actief bankrekeningnummer wat bij ons bekend moet zijn. Dit is zo omdat een auteur juridisch aansprakelijk gesteld kan worden door een derde partij indien het artikel zich niet houdt aan de Nederlandse wet.
Een lezer kan ook een pseudoniem/alias gebruiken zolang bij WeMakeTheNews de echte naam bekend  is.

Inloggen en uitloggen
Nadat u geregistreerd bent, kunt u inloggen. Indien u uw gebruikersnaam en/of paswoord bent vergeten kunt u een nieuwe aanvragen. Uitloggen kunt u door op de menubalk links naast uw saldo, uw avatar foto te klikken.

Auteur Saldo
Om een artikel te kunnen plaatsen kan een auteur een saldo kopen en bijvullen vanaf 1 Euro. Dit is gedaan wegens identificatie redenen, een artikel plaatsen is gratis.

Lezer Saldo
Om eenvoudig te kunnen doneren is het handig om een bedrag van bijvoorbeeld 10 of 25 euro op uw Wallet te zetten.

Zoeken
U kunt met het vergrootglas in het boven menu een zoekopdracht geven.

Filteren van artikelen
Als u in een specifiek onderwerp geïnteresseerd bent, kunt u gebruik maken van de Menu’s om een specifieke periode aan te geven (vandaag, gisteren, afgelopen week etc.), een specifieke categorie of een specifieke locatie. U kunt de filters combineren. Wij nodigen u uit om hiermee te experimenteren. Feedback wordt op prijs gesteld.

Sortering van de artikelen
U ziet altijd 3 kolommen met artikelen: Meest gelezen, Nieuwe artikelen en Best beoordeeld. De sortering van deze kolommen is per kolom standaard (ook wel de default waarde genoemd) meest recentste (Nieuwste) boven aan. u kunt echter ook kiezen voor een ordening naar meest Feitelijk, Actueel, Neutraal etc.

Beginscherm
De weg even kwijt? Dan kunt u altijd ons logo aanklikken om terug te keren naar de begininstellingen; alle zoek, filter en sorteer instellingen worden terug gezet naar de begin waarden.

Artikel lezen en waardering geven
Als u een artikel heeft gelezen kunt u ervoor kiezen om gelijk de beoordelingen te zien. Het nadeel is dat u dan zelf  het artikel niet meer kunt waarderen. Dit is gedaan omdat anders lezers elkaar te veel beïnvloeden.
Als u kiest om eerst het artikel te valideren, kunt u  op 8 kenmerken het artikel beoordelen. De totale waardering wordt uit deze 8 kenmerken berekend. Als u niets veranderd aan de schuiven met de kenmerken dan wordt de waardering van het artikel automatisch gemiddeld.

Artikel toevoegen
Als u als auteur bent geregistreerd en ingelogd kunt u een artikel toevoegen door op het ‘plus’ icon linksboven in het menu te klikken. Dit icon wordt groen als u er met de muiswijzer op staat. U dient wel minimaal 1 euro leessaldo te bezitten, dit is gedaan voor identificatie redenen en het spammers en trollen lastiger te maken.

U krijgt een overzicht te zien met alle velden die u moet invullen. De meeste daarvan wijzen voor zich.
U kunt uw tekst in keer invoeren voorzien van één foto. Of u kunt uw tekst in 4 tekstdelen  invoeren met elke een eigen foto. De eerste foto wordt tevens gebruikt voor de hoofdpagina. Indien u meer foto’s wilt kan de monitor u helpen.
Om de bovenste regel van een alinea vet te geven kunt u de regel vooraf laten gaan met [KOP].

Voordat uw artikel zichtbaar wordt kunt u de voorbeeldweergave bekijken en eerst rustig doorlezen voordat u het artikel opslaat of publiceert. Als u nog niet wilt publiceren kunt u opslaan en later opnieuw aan uw artikel werken.

In de pre-release versie voor auteurs vanaf 3 april kunt u de artikelen wel geplaatst worden maar door niemand meer geklikt en gelezen worden. Dit zal op Goede Vrijdag 7 april weer mogelijk worden.

Lezer en auteur account opties
Linksboven-in het scherm kunt u door op uw avatar foto klikken (links naast het leessaldo op de menu-balk) uw account opties bekijken.
U krijgt meerdere opties te zien:

Activiteit: uw meest recente gelezen artikelen;
Artikelen: als uw auteur bent ziet u hier een overzicht van uw artikelen, een lezer ziet gelezen artikelen;
Tegoed: uw saldo en mogelijkheid om te wijzigen;
Profiel: uw profiel en mogelijkheid om te wijzigen;
Uitloggen.