Westworld seizoen 3 is vorige week afgelopen met veel open eindjes!

Na 8 afleveringen is seizoen 3 van de HBO©serie Westworld ten einde gekomen. Zijn alle vragen echt beantwoord of wachten we nu met smart op seizoen 4? [Spoiler alert!]
Culture Shock
- Recensie

Met een dramatisch slot in de laatste aflevering is nu een einde gekomen aan seizoen drie. Dit derde seizoen heeft een andere wending genomen dan wellicht door iedereen werd verwacht. Met name de introductie van een maatschappij waarin alle beslissingen die eenieder neemt, van te voren zijn voorspeld en zijn doorberekend door een hyper intelligentie genaamd “Rehoboam”.

Een maatschappij waar echte “vrijheid” niet meer bestaat en waar alles van te voren al vast ligt. De opstand hier tegen, geleid door Dolores Abernathy (een product van de firma Delos, één van de machtigste bedrijven van deze maatschappij) is wel erg ironisch en ook nogal cynisch te noemen.
Wat er gebeurt in de laatste scene van dit seizoen met Dolores laat veel vragen onbeantwoord over haar en de andere verhaallijnen. Ik heb er een aantal nader uitgelicht.

Dolores Abernathy. Na hetgeen gebeurt in de laatste scene met haar. Hoe gaat het verder, is er nog een rol voor haar in het vierde seizoen? Of hebben we het laatste van haar gehoord en zal ze geen verdere rol hebben in het vierde seizoen?

Rehoboam. Wat gaat er gebeuren met deze hyper intelligentie, zal zij evolueren naar een zelfdenkende machine zoals “Skynet” in de Terminator© films? Wellicht, of volgt er nog een andere onverwachte twist?

Caleb Nichols. Hoe moet het nu verder met Caleb Nichols en alle andere mensen die niet meer in het systeem passen. Gaat hij als leider van deze opstand, tegen deze niet vrije maatschappij, door met zijn strijd en volgt er een wereld revolutie? Waarin het systematisch voorspelbare plaats maakt voor de totale chaos van een nieuwe wereldoorlog? Of volgt er nog een andere wending?

William (Men in Black). Is de rol van William echt uitgespeeld? Of zal hij herrijzen en Delos weer in ere herstellen zodat er weer nieuwe ‘hosts’ kunnen worden gemaakt? Ik hoop het van harte omdat Delos toch de start was van het originele boek en film. Maar wellicht is dit een wat melancholische gedachtegang.

Maeve Millay. Wat zal de rol zijn van haar en de nog overgebleven ‘hosts’? Of zijn ze nu allemaal dood en echt vernietigd? Ik hoop dat haar rol nog niet is uitgespeeld omdat haar karakter zoveel ontwikkeling heeft door gemaakt en tevens fantastisch wordt vertolkt door Thandie Newton.

Benard Lowe. Dan als laatste het karakter van de host Benard Lowe. Wat heeft hij allemaal gezien in de laatste scene van seizoen 3? Hoe moeten we dit allemaal duiden en wat voor rol zal hij nog gaan spelen?

Allemaal onbeantwoorde vragen waar nog geen bevredigend antwoord op is. De vraag is, of dit een vierde seizoen nodig maakt en of dit commercieel verantwoord zal blijken? De kijkcijfers van dit derde seizoen waren niet al te positief en de waardering op “Rotten Tomatoes” was ook niet super met ‘audience rating’ van maar 61%. Zelf ben ik wel benieuwd hoe het nu verder gaat. Maar vinden ze dit ook bij HBO en wat vindt één van de producenten, “Warner Bros” hiervan? Van deze producent horen we weinig, wat we wel weten is, dat als er een vierde seizoen komt, dan wordt het zeker niet voor 2022.
Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Moet er een vierde seizoen komen waarin alle verhaallijnen worden afgemaakt of moeten we het hierbij laten? Graag zie ik jullie reacties in de commentaren!

Bronnen:
Ratings: https://www.rottentomatoes.com/tv/westworld/s03
Algemene informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Westworld_(televisieserie)

twitterFacebooklinkedinmailtwitterFacebooklinkedinmail

Auteur: Culture Shock
Aangemaakt:

Neutraliteit

Neutraal
Politiek
Neutraal
Racisme
Neutraal
Sexisme
Onpartijdig
Partijdig