REVOLUTIE IN DE LANGUEDOC!

In de oude wijnboekjes werd nooit heel lovend gesproken over de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Maar dat is drastisch aan het veranderen. Een ware Revolutie!
Sommelierforaday

Outsider Art in Rotterdam

In Rotterdam is sinds 1991 ‘Galerie Atelier Herenplaats’ gevestigd. Hier zijn kunstenaars met een beperking aan het werk die zich onder begeleiding bezighouden met Outsider Art.
René Broos

Blijft de veestapel onbespreekbaar ondanks deze crisis?

De corona-crisis en het boerenprotest van afgelopen jaar hebben meer met elkaar te maken dan we denken. De oorzaak van beide problemen is namelijk hoe wij met dieren omgaan.
Peter Dragstra
(Semi-pro)

Internet en ethiek, zoektocht naar een goede balans

Wat betekent het gebruik van het Internet, allerlei apps en ‘de data’ voor ons als persoon en voor de maatschappij waarin we leven? Een zoektocht naar balans.
Rob van Winden
(Semi-pro)

Is er nog een klimaatcrisis na de pandemie?

De aandacht voor klimaatverandering is door COVID-19 helemaal weg. De vraag is of het ambitieuze klimaatbeleid de crisis overleeft. Wetenschapsjournalist Marcel Crok hoopt van niet.
Marcel Crok
(Pro)

Coronacrisis als stresstest voor bestuurders

Bestuurders doen in crisistijd iets anders dan dat ze dagelijks doen. En iets dat je zelden doet, doe je ook zelden goed. Bovendien zijn bestuurders niet opgeleid als crisismanager.
Gert-Jan Ludden

De EU over het Nederlandse standpunt Eurobonds

Elke crisis wordt door de EU aangegrepen om een schuldenunie te creeren. Hoe lang nog ?
Zomeren
(Semi-pro)

WESTWORLD SEIZOEN 3: Waar zitten we eigenlijk naar te kijken?

De HBO©serie die gestart is in 2016 is inmiddels toe aan de 6e aflevering in het 3e seizoen. Ik begin zelf wel de draad een beetje kwijt te raken. Jullie ook? [Spoiler alert!]
Culture Shock

Vergeten druivensoorten: de schatkamer van de Languedoc

Naast vergeten groenten, vergeten kinderen zijn er ook vergeten druivensoorten. De Languedoc staat er nog vol mee!
Sommelierforaday

Hoe waardebonnen de horeca toch niet kan redden

De Horeca is een van de sectoren, die het erg zwaar heeft tijdens de Coronacrisis. Veel horecazaken houden hun hart vast of zij deze crisis kunnen overleven.
Daniel Vergouwen
(Pro)

Dieren in tijden van corona

In sommige landen worden dieren massaal gedumpt uit angst voor corona. Angst. Het is zo'n klein woordje en heeft zo'n grote impact. Ook op het dierenwelzijn.
Anoek Winkel

Hoe flitshandelaren voor extra financiële problemen kunnen zorgen

Vorige week daalde de olieprijs zo hard, dat je geld toe zou krijgen als je een contract aannam. Een van de eerste gedachtes die ik had, was om een olietanker te kopen.
Daniel Vergouwen
(Pro)